کنگره پيشگيري و درمان چاقي ايران 96

ششمين کنگره پيشگيري و درمان چاقي ايران همزمان با سومين کنگره بين المللي جراحي چاقي و متابوليک با همکاري مشترک انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران، انجمن جراحان درون بين، پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم و مرکز تحقيقات جراحي کم تهاجمي بيمارستان حضرت رسول اکرم (ص) از هشتم لغايت دهم آذرماه در مرکز همايش هاي ابوريحان دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.

در روز آغازين اين کنگره دکتر فريدون عزيزي رياست کنگره به ايراد سخنراني جامع با عنوان "پاندمي چاقي -  علل، عواقب و راه حل ها" پرداخت که طي آن با بيان اضافه وزن و چاقي در دنيا، افزايش چاقي در ايران، عوامل موثر در پاندمي چاقي و نيز عواقب چاقي، راه حل ها و برنامه هاي پيشگيري از چاقي را تشريح کرد. وي همچنين به تغييرات اپي ژنتيک و تداخلات آن در اين امر و نيز به اهداف مداخلات در راستاي خاتمه چاقي کودکان در سخنراني خود اشاره کرد. به علاوه گزارش اجمالي از اولين نشست شوراي مشورتي سازمان بهداشت جهاني در خصوص خاتمه چاقي کودکان که خود يکي از اعضاي آن بوده ارائه کرد.

اصول مداخلات براي تامين محيط سالم، موانع برنامه هاي پيشگيري و راهبردهاي اصلي پيشگيري از چاقي از ديگر سرفصلهاي مهم سخنراني اين چهره ماندگار علوم پزشکي کشور بود.

در ادامه برنامه هاي روز نخست دو سمپوزيوم تحت عناوين "نقش تغذيه در کنترل وزن" و "مهارتهاي گام به گام در تشخيص و مديريت چاقي از ديدگاه روان پزشکي" در نوبت صبح و دو سمپوزيوم ديگر با عناوين "نقش ورزش در مديريت چاقي" و "تجربه هاي آموزنده افراد دچار چاقي" در نوبت عصر توسط متخصصين امر برگزار شد.

پانل چاقي کودکان به دبيري دکتر علي اکبر سياري و سخنراني جامع "جراحي چاقي گذشته - حال و آينده" توسط دکتر عليرضا استقامتي از برنامه هاي روز دوم کنگره بود که با دو سمپوزيوم "اقدامات قبل و بعد از عمل جراحي" و"مباحث سلولي و مولکولي در چاقي" ادامه يافت و در بعد از ظهر همان روز سمپوزيوم "تاثير رسانه، فرزند پروري و مديريت رفتار خانواده در بروز وشيوع چاقي" و به دنبال آن سمپوزيوم هاي "مداخلات جامعه محور کنترل چاقي" و "کبد چرب" برگزار شد.

روز پاياني کنگره شامل پانل "بررسي و نقد سياست هاي برنامه ريزي شده کشوري در حوزه چاقي" به دبيري دکتر شهرام علمداري همچنين دو سخنراني جامع ابتدا توسط دکتر فرهاد حسين پناه با عنوان "فنوتيپ هاي مختلف چاقي"و سپس توسط دبير علمي کنگره و رئيس مرکز تحقيقات پيشگيري و درمان چاقي، دکتر مجيد ولي زاده تحت عنوان"مروري بر راهنماهاي باليني چاقي" بود.

گفتني است که سه کارگاه توصيه هاي ورزشي براي مديريت وزن، کليات مصاحبه انگيزشي و رژيم درماني براي پيشگيري و مديريت چاقي از جمله ديگر برنامه هاي اين کنگره بود که طي روزهاي دوم و سوم ارائه شد.

اين کنگره با صدور بيانيه اي پاياني مشتمل بر توصيه هايي براي اجراي موثر سياست هاي مقابله با چاقي به کار خود پايان داد.